پیچ کردن سنگ نما


استحکام سنگ نما جلو گیری از ریزش سنگ

یکی از روشهای بسیار مناسب برای استحکام سنگ نما  پیچ رولپلاک سنگ نما است. که اساسا بهتر است قبل از حدود پنج سال از عمر ساختمان آن را اجرا کرد. این روش به این صورت است که از طناب و راپل برای اجرای کار استفاده می شود. از نظر هزینه برای مشتری بسیار مقرون به صرفه است و قیمت پیچ و رولپلاک نما ساختمان را پایین نگه می دارد. چرا که نیاز به هزینه و وقت زیاد برای بستن داربست ندارد. از طرفی باعث بسته شدن پیاده رو و مزاحمت برای وسایل نقلیه و همسایگان نمی شود .


از طناب استفاده شود یا داربست؟

در پروژه های کوچک تر که سنگ های آسیب دیده و یا افتاده تعدادشان زیاد نیست از طناب و راپل برای دسترسی و انجام پروژه استفاده‌می‌شود. اما اگر پروژه پیچ و رولپلاک نما برای استحکام سنگ نما تعداد و حجم زیاد کار سفارش داده شده باشد یا اینکه در مرحله پایان کار ساختمان نمای بطور کلی درگیر پروژه شود، از کلایمر و یا طناب برای پیچ کردن نما استفاده می‌شود. معمولا کار پیچ رولپلاک نما بدون نیاز به داربست و در زمان کمتر از یک روز انجام می‌شود. داربست در پروژه‌هایی مورد استفاده قرارمی‌گیرد که نما با آسیب‌های زیادی مواجه شده و کل نما باید ترمیم شود، ملات ریزی شود و در پایان با پیچ و رولپلاک محکم شود.

استحکام بخشی

در جهت استحکام سنگ نما بخشی و افزایش ایمنی نماهای سنگی ساختمان ها از پیچ و رولپلاک سنگ نما استفاده می کنند. که پیچ های گالوانیزه در پیچ و رولپلاک سنگ نما بسیار رایج است این پیچ ها ضد زنگ و ضد آب هستند و بسیار مقاوم در برابر سایش می باشد. سایز آن با توجه به ضخامت سنگ نمای ساختمان انتخاب می شود. رولپلاک مورد استفاده برای این نوع پیچ در ابتدا دارای شیار و در انتها دارای دو باز شونده می باشد تا بتواند به خوبی در ملات پشت سنگ قفل شود و استحکام بالایی داشته باشد.

البته نوع اجرای این پروژه نیز به عوامل مختلفی بستگی دارد. این موارد عبارتند از:

  • نوع و جنس سنگ نما ( تراورتن _گرانیت _ سنداستون یا ماسه سنگ_ مرمر _ سنگ چینی و…..).
  • کیفیت سنگ و نوع رگه ها.
  • ابعاد و اندازه و ضخامت سنگ نما.
  • روش اجرای نما و مصالح مصرفی در نصب سنگ.
  • جنس و مقاومت دیوار.



استفاده از چسب یا پیچ؟

بعد از بررسی تمام موارد، از پیچ و رولپلاک سنگ نما یا چسب اپوکسی  جهت استحکام سنگ نما استفاده می شود. تمامی این روشها در نتیجه از آسیب به نما و ساختمان و هزینه ای که در اثر تخریب آن به صاحبان ساختمان متحمل می شود و یا ضرر جانی که برای عابرین در پی خواهد داشت جلوگیری می کند. در نهایت سالیان متمادی، نمای زیبای ساختمان شما همانند روزهای اولیه خود باقی می ماند. نوع پیچ مصرفی برای نمای ساختمان از نوع گالوانیزه بوده که بسیار برای اینکار مناسب می باشد. از ویژگی های این پیچ برای پیچ و رولپلاک سنگ نما استفاده میشود می توان به ضد زنگ بودن آن اشاره کرد. چون نمای ساختمان در معرض باران و تابش نور خورشید قرار دارد پس باید از پیچی برای پیچ و رولپلاک نما استفاده نمود که مقاومت کافی داشته باشد.

از دیگر ویژگی های آن ضد سایش بودن این نوع پیچ می باشد که برای پیچ و رولپلاک نما، در آبکاری این نوع پیچ ها از فلز روی استفاده می کنند.  این نوع مقاومت قابل قبولی در برابر زنگ زدگی شکستگی و خورد شدن را دارا است. اندازه پیچ برای پیچ و رولپلاک نما نیز به ابعاد و ضخامت سنگ بستگی دارد و هر چه ضخامت سنگ بیشتر باشد طول پیچ هم افزایش پیدا میکند. به طور معمول از پیچ گالوانیزه 6 سانتی استفاده می شود.



نوع رولپلاک.

رولپلاکی مورد استفاده برای این نوع پیچ نیز باید از نوع خاصی باشد و از جنس پلاستیک درجه یک و در انتهای دو بازشونده باشد. تا هنگام بستن پیچ باز نشود و به خوبی به سنگ بست شود. همه این امکانات به شرطی خوب پیش میرود که کارشناس این کار بداند که چطور سنگ های نما را پیچ و رولپلاک کند. با وارد کردن تنش های غیر مجاز با هیلتی به نمای سنگی ساختمان  باعث آسیب به سنگ نما شده و به مرور سنگ های نما شل خواهد شد که در نهایت منجر به سقوط سنگ خواهد شد.

استحکام سنگ نما ساختمان بوسیله پیچ و رولپلاک باعث ایجاد لکه هایی بر روی ساختمان می شود که آن را با بتونه و رنگ هماهنگ ساختمان می پوشانیم. برای مستحکم سازی نمای ساختمان هر نیم متر یک پیچ و رولپلاک زده می شود. در صورتی که قطعات پایه سنگ نما، از مقدار فوق کمتر باشد. لازم است هر قطعه حداقل با دو پیچ ، در محل خود سفت و محکم شود. به صورت کلی هرچه قطعات سنگ نصب شده کوچکتر شود، برای تثبیت آن کار بیشتری لازم است و قیمت و هزینه آن افزایش می یابد. برای سنگ های کوچک تر برای هر سنگ دو پیچ و رولپلاک زده می شود.


آیا می توان سنگ نماهای ریخته شده را ترمیم کرد؟

البته این امکان وجود دارد. بسته به نوع خرابی راهکارهای متفاوتی وجود دارد. اگر سنگ از نما جداشده باشد و یا سنگ ریخته و شکسته شده باشد و همچنین بسته به نوع و جنس سنگ و اندازه آن تکنیکهای متفاوتی وجود دارد که در محل برای تثبیت سنگ استفاده میشود.


شرایط جوی در افتادن سنگ نما

آغاز باد و باران های فصلی سرما و گرما، نمای ساختمان ها تحت تاثیر این شرایط جوی قرار میگیرند. و آسیب پذیر می شوند. و درصد ریزش سنگ نما ساختمان بیشتر می شود و نیازمند استحکام سنگ نما میباشد. باور عمومی این است که سنگ نما پس از اجرا مدت زیادی آسیب نمی بینند. اما موضوع این است که ملات پشت متریال نما فقط مقاومت فشاری را تحمل میکند. و فاقد مقاومت کششی است. نیروهای وارد بر محل اتصال به صورت کششی به هیچ روشی مهار نمی شوند. و در طول عمر ساختمان باعث ایجاد ترک های موئی و پیشروی آن در محل اتصال سنگ نما و ملات میگردد.

 

به همین دلیل روشی همچون اسکوپ کردن سنگ های نما و پیچ و رولپلاک سنگ نما روشی موثر در مقابل نیروهای کششی می باشد. این روش همانند اجرای میلگرد در تیر بتنی می باشد و همچنین مقاومتی را تحمل می کند.


نیروی کششی تاثیر موثر در ریزش سنگ نما

تاثیر قدرت باد

عوامل طبیعی بر نمای ساختمان تاثیر مستقیم دارند. این عوامل با گذشت زمان تاثیر خود را بر روی سنگ نما می گذارند و باعث افتادن سنگ می شوند. در ادامه به توضیح هر یک از آنها می پردازیم.

افتادن سنگ نما بر اثر وزش باد

از دیگر عوامل موثر در ایجاد تخریب نما باد های فصلی است که سنگ نما به هنگام وزیدن باد در معرض نیروهای کششی قرار میگیرد. این نیرو باید توسط ملات پشت آن تحمل شده و به سازه منتقل گردد. اما همه چیز به خوبی پیش نمی رود. چون اصولا ملات بنایی فاقد تحمل کشش است ( آنقدر ناچیز است که آیین نامه ها آن را صفر در نظر میگیرند.) و فاجعه از اینجا شروع میشود.

تاثیر ارتفاع در سقوط سنگ نما

از طرفی هر چه ارتفاع ساختمان بیشتر باشد آسیب ناشی از تند بادها هم بیشتر است و نیاز به مهار سنگ و پیچ و رولپلاک سنگ نما بیشتر می باشد. این نکته را باید در نظر گرفت که ، عمده سنگهای نما در کشور ما ایران، به روش ملاتی در نما کار شده و هیچگونه مقاومتی در برابر نیروی کشش حاصل از تندباد ها را ندارند.

آب علت دیگر ریزش سنگ

از دیگر عوامل ریزش سنگ نما نفوذ آب به پشت نما و چرخه های گرم و سرد شدن است. مصالح بنایی ضد رطوبت نیستند ، هر چند سنگ نما دارای رزین، واکس یا  پولیش است. لیکن بند میان سنگها، نقطه ورود آب بارندگی  به پشت سنگ و ملات آن است. بخشی از آب در زمستان یخ زده و در طول روز مجددا گرم شده و منبسط میشود. آبی که در پشت به تله افتاده است با سرما و گرما، منبسط و منقبض می شود. و تنشهای فشاری و کششی به اتصال سنگ و ملات منتقل میشود. تنشهای فشاری تحمل میشود ولی تنشهای کششی باعث ترکهای مویی میشود.

عمر ساختمان و سقوط سنگ ساختمان

با افزایش عمر ساختمان ، تعداد ترکها و پیشروی ترک در ملات به حدی میرسد که تکاپوی وزن سنگ را نمیکند و سنگ از بستر خود ریزش و سقوط میکند. برای پیشگیری از این موضوع باید ابتدا عملیات نما پیچ و رولپلاک سنگ نما صورت پذیرد سپس به وسیله مواد نانو سطح نما ضد آب گردد.


هوا زدگی و آلودگی هوا و ریزش سنگ نما از ساختمان

هوا زدگی سنگ


سنگهای نما در معرض هوازدگی هستند. از طرفی در شهر های بزرگ به دلیل آلودگی هوا و ذرات معلق سوختهای نفتی، فسیلی، همانند دی اکسید سولفور SO2 و اکسیدهای نیتروژن، بارانهای اسیدی می بارد.  کیفیت اتصال سنگ نما در معرض تماس با این بارانها، تنزل پیدا می کند و آسیب می بیند.

باید متذکر شویم که عوامل زیادی در ریزش نمای ساختمان نقش دارند به خصوص در شهر تهران و شهر های بزرگ که درجه آسیب نما به طرز چشم گیری بالاست.

 

در کشورهای دارای صنعت ساختمان، سنگ نما و اتصالات آن دارای آیین نامه های مستقل است.  برای تحمل نیروهای باد ، زلزله، حرکات ناشی از تغییر شکلهای حرارتی، مقاومت در برابر بارانهای اسیدی، تاثیر چرخه های گرم و سرد شدن متناوب با درنظر گرفتن وزن سنگ، نوع قطعات و اتصالات، فاصله درزهای انبساطی طراحی میشوند. ولی در ایران برای جلوگیری از ریزش سنگ قبل از شل شدن سنگها می بایست اقدام به پیچ و رولپلاک سنگ نما نمود. تا از حوادث احتمالی پیشگیری شود. در حالیکه در کشور ما دستورالعمل و آیین نامه شماره 714 در خصوص نمای ساختمان و انواع نصب سنگهای نما تدوین شده است. لیکن تاکنون به مرحله عملیاتی نرسیده است و هنوز روشهای قدیمی و غلط ترویج میشود.





راپل یا دسترسی با طناب.

ابتدا باید مختصر توضیحی در رابطه با rope access یا دسترسی با طناب که در زبان عامیانه به آن ارتفاع کار یا مردان عنکبوتی .. گفته میشود.

علم دسترسی با طناب نشأت گرفته از ابزار غار نوردی و یا صخره نوردی میباشد. که با ریشه گرفتن این شغل کم کم ابزار صنعتی مخصوص کار در ارتفاع ساخته شد.

از ابرارهای این کار به هارنس شلوارکی که از تسمه های مخصوص دوخته میشود.

 

ابزار فرود که در قدیم از استاپ ابزار فرود غار نوردی استفاده می شد. و یا هشت برای فرود در عملیات امداد نجات یا نظامی استفاده میشود. ولی امروزه برای کارهای صنعتی از ابزار ریج یا آی دی استفاده میشود.

انواع کارابین و طناب طناب مورد استفاده در کار صنعتی عموما از طنابهای استاتیک و یا نیمه استاتیک استفاده میشود که بالای 10 متر میباشند.


چرا دسترسی با طناب جهت پیچ و رولپلاک سنگ نما بدون داربست را انتخاب کنیم ؟

از مزایای دسترسی با طناب میتوان به مقرون به صرفه بودن و قیمت پایین آن اشاره کرد. زیرا هزینه داربست یا کلایمر حذف میشود. سرعت انجام کار در دسترسی با طناب سرعت کار بسیار بالاتر از داربست و یا کلایمر میباشد.


امنیت بسیار بالا ، افراد شاغل در این حرفه از بهترین افراد فنی هستند که آموزشهای لازم را دیده اند.

کیفیت بالای خدمات ، در زمینه استحکام نما چون ابراز مورد استفاده مثل دریل و یا پیچ کاملا تخصصی و مهندسی انتخاب شده اند. کیفیت خدمات به مراتب بالاتر از داربست میباشد و یا در شستشوی نما استفاده از آخرین فن آوری و شتشو دهنده ها نانو کیفیت کار بدون صدمه زدن به نما بسیار بالاتر میباشد. و یا در درزبندی درز انقطاع به دلیل کم هزینه بودن و سریع بودن مقرون به صرفه تر میباشد.

دسترسی به جاهایی که با کلایمر و یا درابست ممکن نیست.

به علت انعطاف پذیری راپل کار و آزادی حرکت تکنسین مربوطه به راحتی می تواند در اطراف ساختمان حرکت کند.

چه کارهایی را میتوان با راپل انجام داد ؟

امنیت این کار چقدر است

به دلیل استفاده از ابزار حرفه ای و نیروهای کاملا متخصص و فنی آمار حوادث در این کار بسیار پایین است. دسترسی با طناب بسیار ایمن تر از داربست و یا کلایمر است. عموما ابزار مورد استفاده ساخت کارخانه پتزل فرانسه میباشد.

برای محکم کردن سنگ نما از چه نوع پیچ و چسبی استفاده می شود؟

جهت اطلاع باید گفت برای محکم سازی سنگ نما بسته به جنس سنگ و اندازه آن گاهی اوقات باید از چسب استفاده کرد و نمی توان از پیچ و رولپلاک استفاده کرد.  در ادامه متن بطور کامل توضیح داده شده است.



درخواست بازدید
phone call